Vacancy details

Sweden | Gothenburg
Description

Kundtjänstmedarbetare Sasmung

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att besvara inkommande supportfrågor om Samsungs produkter. Supporten sker huvudsakligen via samtal men även via chatt och e-mail och produkterna består av mobiler, vitvaror och AV/TV. Du kommer jobba mot tydliga mål och coacha kunderna till rätt lösningar.

Öppettiderna för kundtjänsten är 7.00-21.00 alla dagar i veckan och arbetstiden blir fördelad på åtta timmars skift däremellan.

Tjänsten börjar med en betald grundutbildning inom såväl produkterna som hur du hanterar samtal och använder våra system. Fortlöpande utbildningar och coaching kommer sedan ske för vidareutbildning och för att uppdatera dig om nya produkter.

Om dig

På Sitel Group anser vi att din personlighet är viktigare än dina meriter och ställer därför inte krav på tidigare yrkeserfarenhet. Men för att passa här tror vi att du är positiv och hjälpsam, har en god kommunikativ förmåga och gillar problemlösning. Du är också effektiv, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och anpassar dig lätt till nya situationer. Du har även en förmåga att lära dig, förstå och tydligt förmedla varumärkes-, affärs- och tekniska begrepp på ett enkelt sätt.

Krav

  • Besitter flytande kunskaper i norska och engelska i tal och skrift
  • Grundläggande datorkunskaper
  • Avslutad gymnasieutbildning
  • Rent belastningsregister

Meriterande

  • Tidigare erfarenhet av kundtjänst eller annat serviceyrke
  • Ett intresse för Samsungsprodukter

Om oss

Som en global ledare i kundsupport och kundbemötande inom produkter och företagslösningar sammarbetar Sitel med världens mest omtyckta märken, från stora märken till lokala nystartade företag, för att designa, bygga och leverera en konkurenskraftig support i alla våra kundmöten.

Med vår prisbelönta kultur som bygger på mer än 35 års branschledande erfarenhet och engagemang för att förbättra medarbetarnas upplevelse, förbättrar vi våra företagsresultat genom att kombinera innovativt designtänkande och digitala lösningar – inkluderat självbetjäning, artificiell intelligens (AI), automatisk och datadrivna analyser – med den expertisen, känslan och empatin för våra medarbetare skapar vi kontakter.

På Sitel värderar vi varje samtal!

 

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande provanställning på 6 månader

Tjänstgöringsgrad: Heltid

Tjänstgöringsort: Distans, fördelaktigt om du kan tänka dig de första 2 månaderna på plats på vårt kontor i Göteborg. Vi står för boende.

Lön och förmåner: Fast månadslön i enlighet med vårt kollektivavtal, friskvårdsbidrag och möjlighet till bonus.

SYKES är från och med den 27 augusti en del av Sitel Group®